studio@methoddesign.com

— Hide Menu

CLI – CHLOE + ISABEL OFFICE RENOVATION

CHLOE + ISABEL OFFICE RENOVATION

Type: Office/Commercial
Scope of Work: Alteration of an existing 2000sqft space
Location: Tribeca, Manhattan
Status: Complete
Method Design Team: Reese J Campbell, Demetrios A Comodromos,
Builder: Black Square Builders Corporation
Consultants: CODE LLC (Expediting)

Chloe + Isabel is a dynamic and socially innovative jewelry brand whose new headquarters in New York City required new consideration of how the space was divided giving its rapidly growing needs.  Method Designed proposed a series of private and semi-public work spaces inside the main area already established.  The private spaces, while providing acoustic separation, required full visual connection to allow light to flow into the main open areas. To achieve this, a custom steel and glass wall was designed and fabricated from a series of modular frames, within which the door is seamlessly situated.  Individual pieces of glass shift in and out of plane to add a subtle depth the to system and to help offset the pure grid.