Cameroon Prayer Chapel

Method Design was commissioned to situate and design a new prayer chapel for the expanding garden and field areas of the Rain Forest International School near Yaounde, Cameroon. In addition to fulfilling the program of a gathering and worship space for the community, the School's leadership required full maintaining of views from school buildings into the chapel, as well as additional exterior amphitheater-style seating and gathering space. The design team's response was to utilize a single, shifting wall system of CMU fins oriented towards a central, internal point to negotiate a landscape that provided private, intimate worship space to the interior, and an exterior gathering and amphitheater space. The mahogany and corrugated steel roof system-designed with David Kufferman, PE and the RFIS Team, provides for areas of shading and entry to the chapel.

credits

Status: Complete

Location: Rain Forest International School. Yaounde, Cameroon

Scope of work: 500 sqft New Construction

Architect of record/ design architects: Reese J Campbell, Demetrios A Comodromos, Lyndon Julien-Sehl, Phillip Vernon, Angela Pasquale.

Consultants: David Kefferman, PE (Structural Engineering)

Builder: Rain Forest International School (Ron Ziegelbauer+ Team)

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • METHOD DESIGN LOGO CIRCLE

© 2019 Method Design Architecture + Urbanism